Hyppää sisältöön

Puurosämpylät

Nämä hävikkisämpylät valmistuvat kätevästi ylijääneestä puurosta. Voit viimeistellä puurosämpylät ripottelemalla päälle erilaisia siemeniä.

Kananmunaton
Maidoton
Yli 60 min
20 kpl
Ainesosat
4 dl Nalle Neljän Viljan hiutalepuuroa
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 ps Sunnuntai kuivahiivaa
12-14 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
½ dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
Valmistusohje
  1. Sekoita puuron joukkoon reilusti kädenlämpöinen vesi (42 astetta), vesi, suola ja sokeri.
  2. Sekoita taikinaan osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu.
  3. Lisää jauhoja koko ajan vaivaten.
  4. Lisää taikinanteon loppuvaiheessa Sunnuntai Juokseva.
  5. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  6. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko, ja jaa 20 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  7. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  8. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle siemeniä tai hiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Haku